Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Mr. D

Пользователи
  • Публікації

    572
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

Mr. D's Achievements

Звезда

Звезда (9/13)

  • 500 комментариев
  • Уже год на форуме
  • Начало популярности
  • Уже месяц на форуме
  • Уже неделю на форуме

Recent Badges

39

Репутація

  1. В будь-якому випадку дякую за коментарі, деяку нову інформацію отримав. Ще раз дякую.
  2. Пригадую, мова йшла про Must трохи меншої потужності (можливо, якась модель на 3 kW) Які протоколи підтримує Must PV18-5248 PRO? Загалом дуже багато рекламних відео, в яких люди просто розказують базові характеристики або те, що написано в інструкції користувача. Будь ласка, рекомендуйте відео саме про особливості Must PV18-5248 PRO. Наприклад, Victron Energy вказує явно які батареї підтримуються та які саме налаштування треба зробити в інверторі, щоб інвертор побачив інформацію з BMS батареї. У разі Must все виглядає якось складніше, тобто офіційної інформації на рахунок взаємодії з іншим обладнанням немає та й зрозуміло, інвертор один з найдешевших.
  3. Бачу, що таких інверторів достатньо багато в продажу в Україні на olx.ua та також є пропозиції й на aliexpress.com (але, мабуть, треба буде сплатити мито та ПДВ в цьому випадку, тобто +32% від того, що понад €150). Можливо, хтось з досвіду користування міг би підказати Must PV18-5248 PRO зберігає свої налаштування у разі від'єднання загальної мережі та батареї? Тобто налаштування користувача зберігаються в енергонезалежній пам'яті або ні в цьому інверторі? Десь читав, що якісь інвертори Must не зберігають налаштування у разі від'єднання загальної мережі та батареї, але мова була не про модель Must PV18-5248 PRO. Також Must PV18-5248 PRO має CAN-роз'єм (в інструкції користувача вказано так званий pin-out), але трохи не зрозуміло які саме батареї розпізнає така модель. Наприклад, Must PV18-5248 PRO зможе розпізнати інформацію або команди, які буде надавати китайська акумуляторна батарея Jsdsolar? Якщо я правильно розумію, в Must PV18-5248 PRO вентилятори (яких два) працюють завжди. Навіть без навантаження деякий помітний шум від такого інвертора є? Цей інвертор ще можливо синхронізувати з двома іншими такими же інверторами для отримання трифазного сигналу 400 VAC, але ця функція не потрібна. Й, якщо я правильно, розумію, у разі використання такого інвертора як ДБЖ, струм заряджання від загальної мережі на лінії з батареєю типу 48 VDC буде не більше 30 A, тобто максимальна швидкість заряджання в цьому випадку 1,4 kW/h.
  4. Хотілося б все це не зачепити під час інших робіт. ) В цьому сенсі багато відкритих контактів дещо обмежують якісь справи навкруги такого блоку живлення. Приблизно по ціні цього Tebechop 1300 (можливо, трохи дорожче) є китайські блоки живлення з налаштуванням напруги. YouTube про Tebechop 1300, дійсно, знає багато.
  5. Ні, не думаю так. Але бувають більше або менше непогані пристрої й з Китаю. Припускаю, що деякі схемотехнічні рішення бувають застарілими, але, мабуть, це не стосується блоків живлення, які обговорюються.
  6. По ним складно знайти опис виробника, мабуть, тому що це індустріальні або промислові рішення. Можливо, є ще якась загальна система керування цими блоками живлення. Бачу якусь кількість роз'ємів на блоках живлення. Цікаво, що тим деяким блокам живлення вже по 20 років. )
  7. Не знаю до кого питання. Зарядний пристрій вміє корегувати напругу та обмежувати струм залежно від поточного стану акумуляторної батареї. Блок живлення намагається постачати постійну напругу до якогось максимального значення струму. Якщо споживач намагається отримати більше струму, блок живлення може від'єднати свою вихідну лінію.
  8. Залежно від ситуації може бути обмеження по струму на лінії 230 VAC, тому й Benning Tebechop 2700 виглядав зручним у зв'язку з тим, що має швидке корегування також струму. Припускаю, що не завжди буде доступна потужність заряджання 1,2 kW з якихось причин (наявні інші споживачі на резервній лінії AC). Китайські лабораторні блоки живлення мають корегування напруги та струму (0 - 20 A), але було б достатньо режимів 10\20 A або 10\25 A. Можливо, щось допаяти, але питання в тому, щоб тими перемикачами було зручно потім користуватися. У звичайному режимі US2000C заряджається від інвертора, з яким з'єднана ще й через CAN. Основне питання в цій темі - це компактний зарядний пристрій у разі мобільного заряджання (без інвертора).
  9. Benning Tebechop 2700 в продажу в Україні немає. Загалом це цікавий варіант блоку живлення з електронним керуванням. На жаль, це достатньо поширена ситуація на olx.ua, коли оголошення є, а товару фактично немає.
  10. Багато LFP charger'ів від 54,5 VDC на aliexpress.com, а це вже трохи завелика напруга. Комунікація з китайцями інколи складна. Відповідають, що розуміють, що в них питають, але, мабуть, не завжди. Та це окрема тема. Можливо слід пошукати блок живлення напругу (або також струм), якого можливо підкорегувати. Якщо я правильно розумію, таке заряджання таким блоком живлення буде рахуватися як bulk-charge та все одно BMS в Pylontech буде контролювати напругу. Якщо блок живлення все ж вийде за верхній кордон, Pylontech зупинить заряджання. Ще місяць тому якийсь Victron Energy можливо було купити в два рази дешевше, ніж той коштував рік тому. Bluetti та подібні станції теж значно здешевшали та були вже в кожному магазині (дешевше навіть, ніж в закордонних магазинах). За посилання все одно дякую. Цікавий варіант.
  11. Наскільки розумію, батареї, які маркують як батареї 48 V мають різні конфігурації комірок. Схоже, бувають 14S, 15S та 16S. Відповідно напруги заряджання, якщо взяти для прикладу LFP-комірки, будуть різними. Саме US2000C має конфігурацію 15S. Можливо, поширеніші варіанти - це 16S. Те, що для 16S буде нормальною напругою BMS в цій акумуляторній батареї Pylontech вже буде блокувати (56 V = 16 * 3,5 V). Тому, схоже, потрібне або корегування напруги, як це роблять сонячні інвертори, або якийсь спеціалізований зарядний пристрій саме для заряджання конфігурації 15S. Подивився детальніше на найдешевший Kupol УЗПС 72-15, в характеристиках пишуть таке Вихідна напруга - від 10,0 до 99,8 V Струм заряду - від 1,0 до 40 A Номінальна потужність - 1500 W Вага - 4,1 kg Але ціна така, яку треба обмірковувати - ₴13800. kupol.com.ua/uzps-72-15
  12. Акумуляторна LFP-батарея Pylontech US2000C має конфігурацію 15S. Рекомендовані напруги заряджання 52,5 - 53,5 V. Мабуть, відносно багато великих сонячних інверторів або інверторів з функцією заряджання батареї вміють заряджати напругою 53 V. До одного такого інвертора ця акумуляторна батарея й під'єднана. Але є необхідність заряджати таку батарею від мережі 230 VAC, в яку рідиннопаливний генератор постачає напругу та струм. Для цього потрібно принести цю батарею до такої мережі фізично. Нести додатково великий інвертор не зручно. То ж питання який компактний зарядний пристрій міг би зарядити акумуляторну батарею Pylontech US2000C? Поки що вдалося знайти ось такий варіант - LED-драйвер Mean Well HLG-320H-54A, який можливо сконфігурувати на напругу 53 VDC та, який, мабуть, буде постачати приблизно 5,5 A, тобто близько 290 Wh, що не дуже багато. Загалом батарею можливо заряджати струмом близько 20 - 25 A. Можливо, є ще якісь варіанти під напругу формату 15S?
  13. До речі, було цікаво можливо або ні зібрати перехідник на звичайний клапан типу Шрадера так, щоб можливо було під'єднати манометр G 1/8". Виявляється, що це можливо зробити за допомогою адаптерів Schrader to G 1/4" (або to G 1/2") та у зворотний бік. Навіть на aliexpress.com щось є на цю тему. Ось для прикладу про що приблизно йде мова - www.acpstore.co.uk/schrader-heavy-duty-coupling-female-thread-g/ або it.rs-online.com/web/p/innesti-rapidi-per-pneumatica/6671692. Звісно, китайські варіанти значно дешевше.
  14. Так, бачив такі. Перші два - це, схоже, TM VOLKS Pumpe (мабуть, якась суто китайська ТМ). Але, що саме вимірює той манометр? Тиск води або тиск повітря? На фото третього гідроакумулятора на наліпці написано щось про 1,5 бара (схоже, мова все ж про тиск повітря).
×
×
  • Створити...