Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Osja

Пользователи
  • Публікації

    4
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Osja's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

1

Репутація

  1. Порадьте, будь-ласка: Наскільки я знаю газобетон легко втягує вологу. Якщо стіна буде зволожена ззовні дощем, буде безвітряна погода і раптово вдарить мороз то можна відняти один цикл від морозостійкості а їх є 25. Якщо така ситуація повториться кілька раз в рік то будинок і 25 років не простоїть. Чи вартує ззовні чимось покрити стіну для захисту від вологи? Звичайно це покриття повинно також пропускати вологу, не створювати точки роси на границі з газобетоном. Один із варіантів мабуть облицювальна цегла але чи є інші варіанти - дешевші?
  2. Вентиляцію для людей які живуть в будинку я обовязково передбачу. Але закрити стіни вологонепроникним матеріалом це на мою думку інша річ. Волога все-одно може зявитися в стіні - чи з фундаменту (коли наприклад гідроізоляція зігниє через 30-40 років) чи банально труба опалення в стіні протече. І що тоді - куди волога дінеться яка дойшла вже до пінопласту? До того-ж якщо зробити потужну вентиляцію то вона і буде джерелом витоку тепла з будинку. Хіба що рекуператор ставити (будуть гроші - поставлю в будь-якому випадку). Втім, дякую за Ваші відгуки, панове. В дискусії народжується істина. Чи будуть ще мінуси подвійного газобетону без утеплювача? Нагадаю що хоч газобетон добре поглинає вологу то також добре її і віддає. Якщо стіна намокне від дощу то досить швидко і висохне, єдине що погано то це коли намокне і відразу мороз вдарить. Для того треба ще зверху поштукатурити але не вологозахисною штукатуркою а звичайною щоб сенсу дихаючої стіни не втрачати. Якщо я не помиляюся то в старовину, ще до появи пінопласту, стіни всі були "дихаючими" і це було добре, не гнили.
  3. Реалізація дуже проста - потрібно викачати повітря між стінами (про технічну реалізацію не говорю) - вакуум найкращий теплоізолятор, вікна також із вакуумними камерами, щоб не задихнутися в тому термосі - рекуператор повітря. Грошей на реалізацію немаю тому прошу видати приз :D Тепер про своє... Потратив весь день на вивчення питання теплоізоляції, мої висновки: Дві крайності це ідеальна теплоізоляція + стіни не дихають або нікудишня теплоізоляція + дихаючі стіни. Всі пропозиції це намагання знайти оптимум. Багато хто пропонує між несучую стіною і облицьовочним матеріалом класти гідрофобний теплоізолятор і вираховувати точку роси. Наскільки розумію в такому випадку стіна "не дихає", при використанні полістирольних матеріалів є небезпека попасти в лікарню і довго шукати причину хвороб сильніших чи слабших. Мені це не подобається. Якщо покласти замість пінопласту щось наподобі піноскла (екологічно чисте) то буде проблема з вологістю і якістю повітря всередині приміщення (як в скляній банці). Це можна поправити вентиляцією приміщення із використанням рекуператора (щоб зберегти теплову енергію повітря) та невпевнений що це збереже мікроклімат в приміщенні. А ще при суттєвій вентиляції мабуть можливі надто сильні потоки повітря які здатні наприклад простудити дітей. Я схиляюся до однорідної стіни із газобетону. Матеріал "дихає", при цьому тепловтрати у декілька разів нижчі від цегли. Думаю про товщину стіни еквівалентну подвійній цеглі, відповідно тепловтрати будуть менші в декілька раз в порівнянні із стіною з подвійної цегли, мабуть достатньо. Є думка будувати товщиною у два блоки без проміжку - зовнішній марки Д600 (міцніший, більш гідрофобний) а внутрішній марки Д400 як більш теплий. Думаю на їх стику не буде великої різниці температурних потенціалів для виникнення точки роси. Як наслідок - точка роси мала б бути на зовнішній стіні будинку яку планую покрити звичайною штукатуркою. Що скажете?
×
×
  • Створити...