Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Savcha

Пользователи
  • Публікації

    85
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

1 068 переглядів профілю

Savcha's Achievements

Активный участник

Активный участник (5/13)

  • Уже год на форуме
  • Начинающий собеседник
  • 10 комментариев
  • Преданный форуму
  • Начало популярности

Recent Badges

63

Репутація

  1. Тут від ділянки більше залежить, входи можуть бути з різних боків, а вхід на ділянку з одного. Ідеальний варіант ділянка між двома вулицями/проїздами або кутова.
  2. Залежить від якості матеріалів та робіт. Скатний дах - це по-перше розробка конструкції, щоб хоча б зрозуміти де що спирати, пиломатеріали на саму конструкцію, матеріали для підняття вентиляційних оголовків та парапету, влаштування карнизу та водовідведення.
  3. Тоді залишаються тільки юридичні питання з підключеннями. І звичайно, як відповідь на основне питання теми: краще ремонтувати існуюче, і з гірших робили бізнес-центри Трохи непокоїть ваше "крыши нет", але як розумію перекриття є, покрівлі немає. І відремонтувати простіше рулонними матеріалами. Для профнастілу треба буде класти якісь лагі чи навіть ферми, щоб забезпечити необхідний ухил, можливо, ще і додаткову гідроізоляцію.
  4. Трохи міркувань 2. З минулого досвіду: замовник ще при Льоні-Космосу вхопив в оренду ділянку в складській зоні Харківського району м. Києва, але ділянка виявилася в кадастрі зі спірною геометрією - згідно генплану до 2020 року вулицю спрямляли за рахунок ділянки. Хоча всі розуміли, що та вулиця ніколи так не буде прокладена, а залишиться на папері - районний архітектор виніс вердикт "тільки реконструкція, ніякого нового будівництва" і "тільки за межами нових червоних ліній". Звідси питання для роздумів: призначення ділянки та призначення території в цілому згідно генплану? Чи немає там глобальних планів житлової забудови?
  5. Трохи міркувань. По суті, існуюче підприємство за договором буде ділитися своїми потужностями по мережам з вами за окремим договором. До поки цей договір буде існувати, поки існує це підприємство і якщо власник продасть майновий комплекс всього цього підприємства автоматично перетвориться на ніщо. Якщо не буде прямих договорів з водоканалом та РЕС. А для офіційного підключення потрібен статус будівлі неаварійний і окремий проект самого підключення. Можливо тільки проектом підключенням відбутися не вдасться...
  6. Тут потрібен юрист, а не архітектор. Можливо, в складі існуючого підприємства - є такі можливості, але як це юридично оформляється не можу відповісти. В Україні дуже поширена практика торгівлі ділянками без підключення до мереж та доступу до доріг, потім за окрему плату "дозволяють" викупити сусідню ділянку чи беруть гроші за прокладання комунікацій.
  7. Проблема не в будівлі як такій, а в тому, як її ввести в експлуатацію документально, інакше до вас буде черга на пів Дніпра пожежних інспекторів і інших кровососущіх. Якщо поряд трансформатор та вода - добре, але ТУ можуть бути взагалі на інші точки підключення. Це не приватний будинок, коли можна будувати за декларацією та ескізними намірами забудови. Щоб отримати дозвіл на виконання робіт (які приведуть будівлю до потрібних вам кондицій) треба замовляти інженерне обстеження конструкцій, топогеодезичні вишукування, отримати містобудівні умови та обмеження, технічні умови на підключення та замовити проект реконструкції будівлі "назва як вона по документах" в "те що вам потрібно". Щось мені здається, не все так просто з тією ділянкою.
  8. До речі, якщо про ділянку. Існують ще нормативні відстані від скважини та септика, там між ними. Ділянки по сусідству теж не великі, можливо хтось підійшов до вас дренажним полем від септика. В ескізних намірах це повинно відображатися. Можливо, з їх розміщенням буде більше складнощів ніж з будинком. Якщо абрис плану вже сталий - багато буде залежати від конструктивної схеми. Можливо, якщо будуть ферми - то можна спробувати відкрити їх в інтер'єрі, поклавши утеплювач не по зашиттю нижнього поясу, а між балками верхнього, це додасть простору. Також можна розглянути створення антресолей в піддашному просторі - буде загальний дитячий простір чи місце для ночівлі гостей. Головне, щоб небажання бачити коридори не спотворювало окремі кімнати, а перетікання приміщення в приміщення можна зробити не від центру, а по правому краю, якщо прибрати гардеробну: передпокій, кухня, обідня зона, вітальня будуть єдиним прямокутним приміщенням: При цьому може з'явитись острів на кухні, барна стійка, великі обідні та диванні зони, а зліва залишиться не хол, а прохід 1,5 м. І він може буди відділений від загального сімейного простору аркадою в несучій стіні.
  9. Окремо не про планування, а про помилки в ньому. В цілому оцінювати складно як раз через них. 1. Малі або відсутні простінки у дверей. Для цегли мінімум 130 мм має бути, при цьому це конструктивна особливість, яка не поліпшить гарантовано зовнішній вигляд дверей в інтер'єрі чи якість приміщення. 2. Три мокрі зони існують окремо, будуть потребувати три фанові труби на даху та три вентиляційні оголовки (один з газоходом) плюс ще димар. Сантехприлади кріпляться до стін житлових кімнат (харам!). Відсутнє рішення по природній вентиляції. 3. Квадратні кімнати не завжди доречні - меблі розкидають по кутам, а в центрі можна танцювати. 4. Камін існує в окремому всесвіті - диванна група на нього не орієнтується, може бути корисним тільки для обіднього столу. При цьому притиснений до зовнішньої стіни - гарантовані тепловтрати. Відсутній димохід (зазвичай 250 мм діаметром труба в каналі з цегли 270 на 270). Протистояння каміна та телевізора - то взагалі тема на довго. Можна сумістити, але тоді або камін буде газовим, або його зашиття достатньо ізольованим, щоб не шкодити техніці. Варто з самого початку подумати про функціональність: камін суто декоративна річ чи складована системи опалення та працює як каміно-фен, допомагаючи електрокотлу. 5. Окремий вхід для топкової - в першу чергу вимога для твердопаливних котлів, але його краще сумістити з загальним входом, можливо через ганок. Але здається зараз для твердопаливного котла вона завузька, там вимоги є по проходу навколо обладнання з трьох сторін. 6. Якщо пралка буде встановлюватися не в топковій, варто виділити в окреме приміщення пральню. 7. Санвузли по доступу до обладнання та загальним рішенням бажають ліпшого. Ванна біля вікна краще щоб була без душової лейки, або потрібне високе вікно. Чи до складу санвузла треба ще додати окрему душову, а ванну переробити на окремо розташовану (не кутову). Висновок, не слід підходити до планування будинку, як до перепланування квартири, коли існують непорушні обмеження (несучі конструкції та стояки ВК) і намагатися зібрати тетріс. Слід почати думати про приміщення, як про простір який ви хочете отримати, з тими меблями які ви хочете там бачити. Якщо телевізору у вітальні знайшлося місце по принципу "і так сойдет" - то чи потрібна вам така вітальня? Можна спробувати "пожити" на перших ескізах, подумати, що хто буде робити, як рухатися, де перебувати. Можливо, після цього деякі приміщення пропадуть, а якісь з'являться.
  10. Доброго. Спочатку по розміщенню на ділянці: 1. 3 м від межі ділянки - поки дуже оптимістично, з урахуванням того, що за ДБН ця відстань вимірюється від найбільш виступаючої конструкції, наприклад, карнизу (хоча про це часто забувають), а у вас не врахований навіть утеплювач. До того ж окремі відділи архітектури можуть вимагати не нормованих відстаней (4 м в мене було на Віті-Поштовій, скоріше за все перестраховувалися і створювали гарантований протипожежний розрив). 2. Наведена схемка може відрізнятися від реальної ситуації, потрібно замовляти топозйомку ділянки, вона все одно буде потрібна для погодження Ескізних намірів забудови та підключення до мереж. 3. Візуально наче до будинків на сусідніх ділянках 8 м є (чому немає розміру загадка), але якщо взяти більший відступ від меж, можливо ваша пляма для будинку зміниться. Планування: 1. Відштовхуватися в плануванні від надуманого абрису будівлі дуже розповсюджена помилка. Вписати все в квадрат - це той ще тетріс, складніше тільки в коло. Якщо звернете увагу на зразок рендеру - будинок там більш складноі форми, тільки накритий вже прямокутним дахом. Після створення переліку приміщень та їх мінімальних характеристик потрібно компонувати в залежності від функціональності та зв'язків з іншими. При цьому може вийти більш природній абрис, з'являться місця під несучі конструкції та цікаві елементи фасаду тощо. Можна відштовхнутися і навпаки: від сталої форми плану але З КОНСТРУКТИВНОЮ СХЕМОЮ, рішення по який не відкладається на потім. Тоді хоч якийсь сенс в тетрісі буде. 2. Шатровий дах на будинку естетично може бути неприємним елементом. Як вже звертав увагу, на наведених рендерах дах основної будівлі прямокутний в плані, квадратний тільки у альтанки. Також вузол під вершиною такої піраміди буде не самим простим, в результаті будівельники можуть "поліпшити" дах схилами з різним кутом та все одно додати маленький коньок зверху. 3. На форумі зі мною сперечалися, але ТАК, важливо. По-перше - це енергоефективність, тамбур зменшує втрати теплого повітря з будинку і не дозволяє холодному зайти глибоко в будинок. По-друге, як вже в темі відмічали, тамбур відсікає брудну зону. Хоча не треба забувати, що тамбур - це ще не передпокій. Так, там можна розміщувати вішаки та полиці, але в першу чергу для чергового одягу та взуття (робочий одяг для роботи на ділянці, вигулу собаки, гумові чоботи). Банально в тамбурі не буде вистачати місця, щоб одночасно одягнутися 3-4 людям, але при цьому тамбур буде захищати тих хто одягається, якщо хтось вже виходить назовні. Холодний тамбур - краще ніж нічого, його недоліком буде тільки те, що зберігати в ньому щось буде під питанням. (в якості окремого зауваження, в нашому кліматі, стикнувшись з експлуатацією, з часом склять і відкриті тераси. Варто подумати про такі зміни та врахувати можливість втрати в освітленості приміщень, що примикають до тераси). За навіс часто забувають. Не кожному подобаються окремі навіси, тому доволі розповсюджені рішення з відгризанням кутів чи входи-ніші під загальним дахом. Тут вже треба відштовхуватися від об'ємних рішень що запропоновані та, що саме більше подобається. Або шукаємо рішення для окремого навісу, або заганяємо ганок під загальний дах і жертвуємо загальною площею.
  11. Я виключно по оформленню креслення. Зовнішні розміри стоять по утеплювачу, в тому числі з урахуванням віконної чверті. Вони не мають сенсу, тому що на кладочному плані потрібні розміри саме цегляної кладки, але вносять можливість похибки будівельниками, особливо якщо на майданчику будуть присутні і кладочні, і загальні плани. Максимум по утеплювачу потрібен габарит будинку (разом з оздобленням), а на вузлах конструкція чверті. Просто в око кинулось, коли розбирався чому простінок на крильці не 380 мм в кладці.
  12. Погоджуся. Тільки, здається в каміна дивне розташування. Тут або його зсунути в протилежний кут (якщо каміно-фен - то повітропроводи до кімнат коротші будуть і не буде опалювати вулицю), або в геометричний центр стіни (і на гіпсокартонний короб який його буде зашивати повісити телевізор, а по боках відкриті полички будуть) або залишити там де є, але додати на терасі ззовні притуливши до стіни BBQ (і об'єднати димарі в блок). Та дивні розміри по фасаду ззовні з урахуванням чверті вікон з утеплювача %) Таке ні будівельникам, ні віконщикам давати не можна - обов'язково наплутають.
  13. Тут не зовсім вірна аргументація. Гостьовий санвузол та гардеробна верхнього одягу звісно тяжіють до вхідної групи. А от білизняні та сімейні санвузли до спальної зони. Проблема в розміщенні сантехнічних приладів на стінах житлових кімнат (згідно дбн це взагалі заборонено), а у вас два унітази з двох поставлені так, що за стінкою ліжка Не дуже приємне звукове супроводження буде. Але тут ще важливий фактор загальної розосередженості всіх мокрих приміщень, треба намагатися блокувати кухню, топкову та санвузли для зменшення кількості стояків/підключень та фанових труб і для блокування вентканалів та димоходів, які вийдуть не по одинці, а разом на дах. До речі про шафи та гардеробні. Людина має потребу в розміщенні особистих речей, але поставити шафу можна тільки в найбільшій кімнаті, в інших або заважає вікно, або простінок. Також здається недостатньо глибокою шафа в тамбурі-передпокої (для шафи з розсувною системою потрібна ніша 700 мм).
  14. Залежить від фінансів та що саме хочете отримати. З одного боку можна в прибудову вкласти грошей, як в цілий будинок, а отримати половинчасте рішення. З іншого - все знести, вкластися в нульовий цикл... і з ним і залишитись. Все зносити варте, якщо стара хата сильно впливає на кінцевий результат та якість, якщо ні - то можна знайти способи, як розвантажити та підкріпити стіни, переробити підлогу і обійтися, можливо, малою кров'ю. Треба для себе відповісти: яким ви бачите це місце через 10, 20, 40 років? Є вірогідність, що обрав реконструкцію зараз - надалі ви самі собі зв'яжете руки, коли не буде вигідним ні знесення, ні подальше вкладання коштів.
  15. Мені тут важко сказати, бо я не побачив ніякого показчика, а сам план може бути з поворотом +/- 90 градусів: А, може, і взагалі розміщений на аркуші умовно. Гостьовий санвузол звісно потрібен, але, як на мене, 2,74 кв.м. для самої котельної замало, куди там ще унітаз та рукомийник.
×
×
  • Створити...