Conductor-25 Опубліковано: 19 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 19 травня 2012 (змінено) Всім вітання!!! Починаю будувати, і виникла "вірусна" думка, чи потрібно утеплювати мін.ватою блок D500 товщиною 400мм. покладеного на клей? по рекомендаціям виробника виходить, що ні, але якось страшно, може D400 люди і не утеплюють, а D500 холодніший (хоча по розрахункам також набагато тепліший ніж ідентична стіна з цегли) перша думка була - утепли і не тринди але відчуваю коли дійде до цього, то буде ДУЖЕ добре, коли вистачить хоча б на штукатурку і з іншого боку нема сенсу платити більше просто так якщо і так буде тепло... Порадьте будь-ласка практики які живуть в будинку саме з D500 блоку ширною 400 мм. (або менше) або людей, які можуть авторитетно сказати правильне рішення. або люди які знають людей які живуть в такому будинку Дякую!!! Змінено 19 травня 2012 користувачем Conductor-25 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ФОН Опубліковано: 19 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 19 травня 2012 Всім вітання!!! Починаю будувати, і виникла "вірусна" думка, чи потрібно утеплювати мін.ватою блок D500 товщиною 400мм. покладеного на клей? по рекомендаціям виробника виходить, що ні, але якось страшно, може D400 люди і не утеплюють, а D500 холодніший (хоча по розрахункам також набагато тепліший ніж ідентична стіна з цегли) перша думка була - утепли і не тринди але відчуваю коли дійде до цього, то буде ДУЖЕ добре, коли вистачить хоча б на штукатурку і з іншого боку нема сенсу платити більше просто так якщо і так буде тепло... Порадьте будь-ласка практики які живуть в будинку саме з D500 блоку ширною 400 мм. (або менше) або людей, які можуть авторитетно сказати правильне рішення. або люди які знають людей які живуть в такому будинку Дякую!!! Все залещить від вашої кліматичної зони проживання.Якщо в першій то цей блок трохи недотягує.Але викидати гроші ше на доутеплення яб вам нерадив.Гроші великі а ефект незначний.Дешевше вийде оштукатурити теплою штукатуркою зовні а з середини простою.Штукатурки вам достатньо буде 3см. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sharkan Опубліковано: 19 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 19 травня 2012 У мене будинок з Д500 400мм. Навіть і не думаю за утеплення. Утеплювати утеплювач - це по-моєму просто смішно... Тема до речі багато разів обговорювалась на форумі... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 20 травня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 20 травня 2012 У мене будинок з Д500 400мм. Навіть і не думаю за утеплення. Утеплювати утеплювач - це по-моєму просто смішно... І які враження. мною був обраний D-500 через те, що на нього будуть лягати плити (звичайно на армопояс) Ви вже в такому будинку жили? як витрати на газ і як з комфортом? Просто будуюсь вперше, і хочеться бути певним... У Вас Аерок чи якийсь інший? з пазами чи без? Тема до речі багато разів обговорювалась на форумі... вірите, пошукав багато тем, знайшов тільки про D-400.... може пагано шукав... І чим закінчились баталії? можна будувати і не боятись що буде або холодно або крихко? Добавлено через 8 минут Все залещить від вашої кліматичної зони проживання.Якщо в першій то цей блок трохи недотягує.Але викидати гроші ше на доутеплення яб вам нерадив.Гроші великі а ефект незначний.Дешевше вийде оштукатурити теплою штукатуркою зовні а з середини простою.Штукатурки вам достатньо буде 3см. По карті я живу (Полісся) в першій зоні, але реально від мене до другої зони рукою подати))) я думаю що моя перша набагато відрізняється від першої у донецьку))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ФОН Опубліковано: 20 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 20 травня 2012 По карті я живу (Полісся) в першій зоні, але реально від мене до другої зони рукою подати))) я думаю що моя перша набагато відрізняється від першої у донецьку))) Я думаю що вам непотрібно ніякого утеплення.Я вже писав що ваш блок недотягує 0.3.додаткове утеплення вам великого ефекту недасть а витрати на матеріал будуть великі.При оздобленні фасаду поштукатурте теплою штукатуркою.Для страховки можете і внутрішньо теж поштукатурити нею.Тільки внутрішню теплю штукатурку мусите потім обробити паронепроникними матеріалами(акрілова шпакльовка,акрілова фарба,венілові оббої). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 21 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2012 Та сама думка. Для першого регіону трохи не дотягує. Але різниця непринципова. Крім того втрати енергії через стіни не такі значні, щоб додаткого перейматись утепленням. Додаткове утеплення в цьому випадку прослужить меньше ніж відіб'ються капіталовкладення на нього. Тепла штукатурка це добре але дорого. Краще подумайте про добре заповнення прорізів, утеплення відкосів та покриття/горищне перекриття. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SpitFire Опубліковано: 21 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2012 В данный момент возводим стены из Aeroc D400 375мм на клею. Все на перебой говорят что утеплять не нужно. А я думаю все таки 50 мм ЭППС или ПСБ-35 утпеплить снаружи. Почему? 1 - Использовали стандартную каретку аерок - швы получились 3-4 мм. Не получается 1-2 мм, хотя затирали по вертикали теркой поверхность. 2 - Вертикальный Паз - гребень без раствора - стремновато чето. Точность его гуляет, в местах пазов часто откалываются куски. 3 - Сопротивление теплопередачы стены из 375 мм блока Д400 получится ~ 3,3-3,5 м²*C/Вт Т.е. минимально необходимое по стандартам для Полесья. А если учесть влажность? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 21 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2012 Все на перебой говорят что утеплять не нужно. А я думаю все таки 50 мм ЭППС или ПСБ-35 утпеплить снаружи. Почему? 1 - Использовали стандартную каретку аерок - швы получились 3-4 мм. Не получается 1-2 мм, хотя затирали по вертикали теркой поверхность. 2 - Вертикальный Паз - гребень без раствора - стремновато чето. Точность его гуляет, в местах пазов часто откалываются куски. 3 - Сопротивление теплопередачы стены из 375 мм блока Д400 получится ~ 3,3-3,5 м²*C/Вт Т.е. минимально необходимое по стандартам для Полесья. А если учесть влажность? Писано было много о пенопласте а газобетон. О паропроницаемости. Я не буду повторяться. Дело ваше. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 21 травня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 21 травня 2012 Писано было много о пенопласте а газобетон. О паропроницаемости. Я не буду повторяться. Дело ваше. Писано багато, але може людина буде робити навісний вентильований фасад? а якщо ні, то раджу вже просто так лишити, або мін.вати трішки дати, хай дорожче, зато по технології, тим більше, що у Вас такі МОСТИ холоду, як незаповнені вертикальні шви... може майстри щось напартачили??? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SpitFire Опубліковано: 21 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2012 ИМХО, дышаший дом, паропроницаемость и ППС больше вопрос веры. Без нормальной вентиляции помещения не спасет чудопапропрониацаемость газоселиката в отопительный период. Но да, можно жесткой минватной плитой утеплить если за это переживаете. Может я и на минвате остановлюсь - цена с ЭППС приблизительно одинакова. Вопрос не чем, а нужно ли газоблок утеплять в принципе. Запаса по теплопроводности у 375-400 блока нет. Есть соответствие нормам на сегоднешний день - а какие эти нормы будут через 15-20 лет? Газ дешеветь не будет, нормы будут подымать и выше. На счет вертикальных швов - мастера ложили достаточно аккуратно. Но сама геометрия паз-гребней не является такой уж идеальной у Аерока. Да и блок мне привезли еще горячий с завода (хрупкий) - в дороге и при выгрузке(погрузчиком) этот паз-гребень больше всего и страдает. Т.е. для себя дополнительное утепеление рассматриваю как компенсацию возможного брака кладки в первую очередь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 21 травня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 21 травня 2012 Вопрос не чем, а нужно ли газоблок утеплять в принципе. Запаса по теплопроводности у 375-400 блока нет. Есть соответствие нормам на сегоднешний день - а какие эти нормы будут через 15-20 лет? Газ дешеветь не будет, нормы будут подымать и выше. А у мене дещо інша думка. якщо блок відповідає теперешнім вимогам, залишу його просто так до першої зими. а коли буде холодно, тоді утеплю мінватою 75мм і буду радий як слон))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ФОН Опубліковано: 21 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2012 ЕППС на фасад взагалі неможна,а на ГБ тимбільше.А що до вологи то ГБ в три рази менше має водопоглинання чим цегла. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
octan Опубліковано: 21 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2012 Всім вітання!!! Починаю будувати, і виникла "вірусна" думка, чи потрібно утеплювати мін.ватою блок D500 товщиною 400мм. покладеного на клей? Как вариант использовать блок толщиной 300мм. И утеплить его мин ватой 10см - будет на 25 прцентов дороже и на 65% теплее. Или ватой 50 мм - в ту же цену и на 20 % теплее. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 21 травня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 21 травня 2012 Как вариант использовать блок толщиной 300мм. И утеплить его мин ватой 10см - будет на 25 прцентов дороже и на 65% теплее. Или ватой 50 мм - в ту же цену и на 20 % теплее. nicht verstehen, это как??? у меня аж челюсть отвисла... где подчеты? на чем они основаны? я выбрал стену именно конструкционный D-500 который равен по прочности к кирпичу М-35 по двум причинам, во-первых у меня будет плитное перекрытие по первому этажу (тяжелое зараза) а 400 мм шириной для достаточной теплоизоляции. только что перечитал: Как вариант использовать блок толщиной 300мм. И утеплить его мин ватой 10см - будет на 25 прцентов дороже и на 65% так ведь на ЧЕТВЕРТЬ дороже. а смысл? почему в учет не берутся окна? двери, стекла? вентиляция? мне кажется тут очень много факторов и только формулы для расчетов брать несовсем корректно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
octan Опубліковано: 22 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 nicht verstehen, это как??? у меня аж челюсть отвисла... где подчеты? на чем они основаны? Вы попросили совет я его дал, основываясь на своем опыте. Вместо спасибо меня назвали "дебилом", пардон, оппортунистом. Ваши терзания были по поводу утеплять, или не утеплять. Так вот мой совет - утеплять. Но если собираетесь утепляется, то имеет смысл заменить часть толщины газоблока на более эффективный теплоизолятор. То есть, стена 400см газоблока + 5см мин ваты будет стоть столько же (а то и чуть дороже), как и стена 30см+10см, но при этом будет на 15% "холоднее". Интересно вы просчитывали свои 40см? Или следовали рекомендациям Аэрок? А вы в курсе что Аэрок эти блоки продает? Домов в 30 см газобетона вокруг Киева многие тысячи - раньше не было блоков 40см. Лично могу показать дом в 4 этажа на ул. Верховинной в Киеве из блока в 20см (не каркас). Да, если обращались к конструктору, попросите его пояснить следующее: www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=1466247&postcount=17 Я даже готов заплатить, если не дорого. так ведь на ЧЕТВЕРТЬ дороже. а смысл? почему в учет не берутся окна? двери, стекла? вентиляция? мне кажется тут очень много факторов и только формулы для расчетов брать несовсем корректно. Вас не поймешь. То вы изводите себя, тем фактом, что ваши стены не дотягивают 5% до нормы. То вдруг все это не важно. Кстати среди предложенных вариантов был вариант в ту же цену и при этом теплее. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 22 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 То вы изводите себя, тем фактом, что ваши стены не дотягивают 5% до нормы. Вообще-то не 5% а 9,6%, но примем, что вы склонны к гиперболизации. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
octan Опубліковано: 22 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 Прямо таки 9.6%? Точно не 9,765? А то вон Аєрок настаивает, что теплопроводность блока (ссылка устарела). Тогда ТС с запасом вписывается. Я для расчетов брал 0,15 P.S. А еще строители любят широкие блоки - чем шире тем больше кубатура, а работы что 20см, что 30, что 40 - почти столько же. P.P.S. А еще в расчетах не учитывается, тот факт, что уменьшение толщины стены на 10 см при том же пятне застройки, в двухэтажном доме 10*10 дает дополнительных 6м2. По чем у нас там м2 коробки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 22 травня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 Вы попросили совет я его дал, основываясь на своем опыте. Вместо спасибо меня назвали "дебилом", пардон, оппортунистом. Ну зачем Вы так? я никого не хотел обидеть. просто проект уже давно в работе, И ПОЧТИ ДО КОНЦА ПРОСЧИТАН АРХИТЕКТОРОМ... а если я ему сейчас скажу, что все нужно переделывать на 30 см (ширина фундамента, подошвы, армопояса, общий вес и объем.), то он меня з г...ном смешает... но если я буду делать стену 30 см, хватит ли этого на надежную стену под плиту перекрития? Ваши терзания были по поводу утеплять, или не утеплять. Так вот мой совет - утеплять. Но если собираетесь утепляется, то имеет смысл заменить часть толщины газоблока на более эффективный теплоизолятор. То есть, стена 400см газоблока + 5см мин ваты будет стоть столько же (а то и чуть дороже), как и стена 30см+10см, но при этом будет на 15% "холоднее". Интересно вы просчитывали свои 40см? Или следовали рекомендациям Аэрок? А вы в курсе что Аэрок эти блоки продает? Домов в 30 см газобетона вокруг Киева многие тысячи - раньше не было блоков 40см. Лично могу показать дом в 4 этажа на ул. Верховинной в Киеве из блока в 20см (не каркас). Да, если обращались к конструктору, попросите его пояснить следующее: www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=1466247&postcount=17 Я даже готов заплатить, если не дорого. Вас не поймешь. То вы изводите себя, тем фактом, что ваши стены не дотягивают 5% до нормы. То вдруг все это не важно. Кстати среди предложенных вариантов был вариант в ту же цену и при этом теплее. Все... я уже истерзан... сейчас будет взрыв мозга. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 22 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 Прямо таки 9.6%? Точно не 9,765? А то вон Аєрок настаивает, что теплопроводность блока 400мм D500 -0,12Вт/(м·°С). Тогда ТС с запасом вписывается. Я для расчетов брал 0,15 Вы таки хочете поспорить? Их есть у меня. ДБН В.2.6-31:2006, д.Л, Т.Л.1, п.41 или п.56 без разницы колонка 9 (для Б) имеем λ=0.16Вт/(м*°K). Хотя какая разница? Вы таки хочете утеплять? На здоровье. Кто-то не хочет? На здоровье! Всем, кто эту тему читает — приятного аппетита! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
slavaa4 Опубліковано: 22 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 30 см газобитона + пенопласта 5/10 см - Будит теплый дом... Но лучше из газобитано не строить как по мне ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 22 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 Лучше пенопластом не утеплять, как по мне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 22 травня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 Все, зібрався з думками, і сів підрахувати. і ось що у мене вийшло: мені потрібно 32 м.п. зовнішніх стін висота поверху 2800 (по блокам не беручи до уваги внутрішню висоту) на два поверхи = 5.6 метри + 20 см (грубо, бо у мене висока мансарда і маленький фронтон) виходить 5.8. і тепер в гру вступае математика 32*5.8*0,4=74.3 м3 32*5.8*0.375=69.6 м3 Всього економія 4.7 м3 блоків. тобто 3300 грн (по 700 грн за куб) тепер квадратура стін: 32*5.8=185.6 мінус квадратуру вікон/дверей 18.6м2 дорівнює 167м2 стін. тепер 167 м2*24,5 (вартість м2 мін.вати термолайф шириною 7см) дорівнює 4100 грн. (не беручи до уваги клей і дюбеля для мін.вати) тобто переплачу я орієнтовно 800 грн (з всілякими аксесуарами для вати буде 2000грн) але буду мати захищені теплі сітни. Отже я на 99.9% впевнений, що зміню ширину стіни з 400 мм. на 375 мм. (просто мізерна різниця) але буду мати хороший захист стіни (можливо до того часу, зроблю 8 см мінвату ) Якщо десь не так порахував поправте, до уваги не бралась робота, так як вже досить гарно сам утеплював будинок і зможу зробити стіни під фінішну штукатурку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dex-paketa Опубліковано: 22 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 Чем плиты на блоки плотностью 400 напрягают? Я положил - все ок. В чем боязнь, по технологии ведь можно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Conductor-25 Опубліковано: 22 травня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 Как вариант использовать блок толщиной 300мм. И утеплить его мин ватой 10см - будет на 25 прцентов дороже и на 65% теплее. Или ватой 50 мм - в ту же цену и на 20 % теплее. якщо можна, я би Вам не тільки спасибі сказав, я би ще накрив ДУЖЕ гарну поляну)))) Саме Ваш пост наштовхнув мене на ту правильну думку, яку я озвучив тут www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=1604822&postcount=22 і я майже впевнений, що саме так і зроблю. Ще раз кажу Вам ДУЖЕ ДЯКУЮ!!!!!!!!! Добавлено через 6 минут Чем плиты на блоки плотностью 400 напрягают? Я положил - все ок. В чем боязнь, по технологии ведь можно. конструктор сказав, що 400 блок теплоізоляційний, а 500 конструкційний і він не буде братись за роботу поки я не згоджусь на 500 В-2.5 (хоча 400 також В-2.5...). та я не сильно пручався, міцність вона марно не пройде))) тим більше з теплотою я вже ніби також розібрався)))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dex-paketa Опубліковано: 22 травня 2012 Поділитись Опубліковано: 22 травня 2012 Дурак Ваш конструктор. Что тогда про плотность д300 говорить, а на него тоже кладут плиты. Почитайте spb.aeroc.ru/useage/bloki_d300/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз