regulations Опубліковано: 1 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2012 Какой готовности должен быть дом? У меня 2 этажа, второй - мансарда. На первом есть перегородки, стены все поштукатурены, полы залитые, потолки есть. А на втором нету даже пола, ну и лестницы с первого на второй, и не скоро будет, так как блежайших года 3 планируем жить на первом, нету денег. Примут ли такой дом в эксплуатацию??? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Koskos Опубліковано: 1 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2012 Какой готовности должен быть дом? У меня 2 этажа, второй - мансарда. На первом есть перегородки, стены все поштукатурены, полы залитые, потолки есть. А на втором нету даже пола, ну и лестницы с первого на второй, и не скоро будет, так как блежайших года 3 планируем жить на первом, нету денег. Примут ли такой дом в эксплуатацию??? Для того что-бы сдать дом в эксплуатацию надо получить тех-паспорт в БТИ. Мне инженер БТИ перед выездом на замеры сказал, что стены обязательно должны быть отштукатурены и почему-то (!) должна быть сделана система отопления. Полы в момент замера могут быть черновыми. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 2 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2012 Какой готовности должен быть дом? У меня 2 этажа, второй - мансарда. На первом есть перегородки, стены все поштукатурены, полы залитые, потолки есть. А на втором нету даже пола, ну и лестницы с первого на второй, и не скоро будет, так как блежайших года 3 планируем жить на первом, нету денег. Примут ли такой дом в эксплуатацию??? На практике - обычно: стены, крыша, окна, двери, штукатурка (внешн. и внутр.), лестница (хоть какая-то). По внутренним работам - см. Перелік внутрішніх опоряджувальних робіт, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію житлових будинків та вбудовано-прибудованих приміщень: 1. Опорядження та покривання стін, перегородок та стель житлових приміщень, коридорів у квартирах, кухонь, ванних кімнат та туалетів, інших підсобних приміщень, а також вбудовано-прибудованих приміщень клейовими та іншими видами фарб, шпалерами, декоративними плитами, панелями, іншими оздоблювальними матеріалами та виробами. 2. Покривання підлог житлових кімнат, коридорів, кухонь, ванних кімнат, туалетів та інших підсобних приміщень, а також вбудовано-прибудованих приміщень паркетом, лінолеумом, облицювальною плиткою, іншими оздоблювальними матеріалами і виробами. 3. Установлення внутрішніх дверних полотен з коробками, елементів вбудованих шаф та антресолей у приміщеннях квартир та вбудовано-прибудованих приміщеннях. 4. Установлення сантехнічного обладнання та приладів (мийка, умивальник, унітаз, біде, ванна), сантехнічної арматури (водорозбірні крани, змішувачі), крім запірних кранів на відгалуженнях від стояків у місцях підключення зазначених приладів, а також засобів обліку води в квартирах та вбудовано-прибудованих приміщеннях. 5. Установлення електро- та газових плит, світильників, радіо-, телевізійних та телефонних розеток за умови забезпечення нормативних вимог з електробезпеки, пожежної безпеки та техніки безпеки у будівництві. 6. Влаштування внутрішніх перегородок у вбудовано-прибудованих приміщеннях. 7. Штукатурення внутрішніх поверхонь стін та стель вбудовано-прибудованих приміщень, крім заповнення швів. 8. Влаштування внутрішніх систем електрообладнання та газопостачання вбудовано-прибудованих приміщень. Примітки: 1. Внутрішні опоряджувальні роботи, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію житлових будинків, зазначаються у проектній документації. 2. Житлові будинки, у яких квартири побудовані за кошти державного бюджету та кошти місцевих бюджетів, приймаються в експлуатацію за умови виконання опоряджувальних робіт у повному обсязі. 10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
regulations Опубліковано: 2 лютого 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2012 Для того что-бы сдать дом в эксплуатацию надо получить тех-паспорт в БТИ. Мне инженер БТИ перед выездом на замеры сказал, что стены обязательно должны быть отштукатурены и почему-то (!) должна быть сделана система отопления. Полы в момент замера могут быть черновыми. А сколько примерно стоит паспорт БТИ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 2 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2012 А сколько примерно стоит паспорт БТИ? Например, в Вышгородском около 2500 грн. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zak Опубліковано: 2 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2012 На практике - обычно: стены, крыша, окна, двери, штукатурка (внешн. и внутр.), лестница (хоть какая-то). А для садового домика требования мягче? Можно, к примеру, ввести в эксплуатацию коробку с дверьми, окнами и перегородками? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Таня+Саша Опубліковано: 2 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2012 А для садового домика требования мягче? Можно, к примеру, ввести в эксплуатацию коробку с дверьми, окнами и перегородками? В моем случае (садовый дом в Киеве) без штукатурки отказались делать замеры для тех.паспорта. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg_Nikol Опубліковано: 2 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2012 В моем случае (садовый дом в Киеве) без штукатурки отказались делать замеры для тех.паспорта. Теоретически, мы сами заинтересованы, что бы все гипсокартоны, кафели и штукатурки стояли на своих местах. Нам на руку вводить в эксплуатацию как можно меньше метров, с которых нас пытаются заставить платить "налоги на богатство!" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 2 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2012 А для садового домика требования мягче? Можно, к примеру, ввести в эксплуатацию коробку с дверьми, окнами и перегородками? Все также. Можно, конечно, договориться, но не всегда соглашаются. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
regulations Опубліковано: 2 лютого 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2012 А дадут ли паспорт БТИ, если на втором этаже у меня нету стен, потолка, пола, мерять там нечего. Просто на второй этаж денег нету и не скоро мы его будем делать? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 2 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2012 А дадут ли паспорт БТИ, если на втором этаже у меня нету стен, потолка, пола, мерять там нечего. Просто на второй этаж денег нету и не скоро мы его будем делать? По моему опыту, если контакты в БТИ есть, то могут по Вашему эскизу нанести, а могут оставить пустое пространство, а при очередной инвентаризации нанесут перегородки (есть мелкие нюансы, но это детали). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
БеLка Опубліковано: 3 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 3 лютого 2012 А если в доме планируются внутренние стены из чернового кирпича под рошивку без штукатурки. Будет ли это считаться как готовность к принятию в эксплуатацию? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 3 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 3 лютого 2012 А если в доме планируются внутренние стены из чернового кирпича под рошивку без штукатурки. Будет ли это считаться как готовность к принятию в эксплуатацию? ИМХО, будет. Важно, что уже не изменятся габариты помещений (как это могло бы быть после штукатурки, например). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oxkon Опубліковано: 4 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2012 А вот у меня, к примеру, сруб. И никаких штукатурок не предусмотрено ни снаружи, ни внутри. Просто деревозащитная пропитка. Не заставят штукатурить ? Будет считаться это готовой внутренней отделкой? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
БеLка Опубліковано: 4 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2012 А вот у меня, к примеру, сруб. И никаких штукатурок не предусмотрено ни снаружи, ни внутри. Просто деревозащитная пропитка. Не заставят штукатурить ? Будет считаться это готовой внутренней отделкой? Кстати да, какие вообще нормы есть для принятия деревянных и каркасных домов в эксплуатацию? Они чем - то кардинально отличаются от кирпичных и газобетонных домов? Мне всегда нравились деревянные дома, но вот сточки зрения принятия в эксплуатацию думаю мороки очень много, особенно пожарники. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pasha Опубліковано: 4 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2012 А вот еще вопрос. Что собственное даст получение паспорта БТИ? Кроме как возможности в будущем подключить газ и для документов на право собственности. Можно ли в целом жить в доме, на который не оформлялись документы. Если да, то сколько по срокам можно? Поделитесь опытом из жизни. Спасибо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 4 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2012 А вот у меня, к примеру, сруб. И никаких штукатурок не предусмотрено ни снаружи, ни внутри. Просто деревозащитная пропитка. Не заставят штукатурить ? Будет считаться это готовой внутренней отделкой? Естественно не заставят. Штукатурка и так не требуется законодательно; это "пожелание" БТИ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 4 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2012 Кстати да, какие вообще нормы есть для принятия деревянных и каркасных домов в эксплуатацию? Они чем - то кардинально отличаются от кирпичных и газобетонных домов? Мне всегда нравились деревянные дома, но вот сточки зрения принятия в эксплуатацию думаю мороки очень много, особенно пожарники. Да каких-то отдельных норм по этому вопросу по деревянным и каркасным нет. Это есть требования по проектированию, размещению, прокладке/разводке сетей и т.п. При сдаче в эксплуатацию домов до 300 кв.м пожарные никак не задействованы 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 4 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2012 А вот еще вопрос. Что собственное даст получение паспорта БТИ? Кроме как возможности в будущем подключить газ и для документов на право собственности. Можно ли в целом жить в доме, на который не оформлялись документы. Если да, то сколько по срокам можно? Поделитесь опытом из жизни. Спасибо. С 19.01.2012 года: Експлуатація об'єктів будівництва, які не прийняті в експлуатацію, а також наведення недостовірних даних у декларації про готовність об'єкта до експлуатації, вчинені щодо об'єктів I категорії складності, - тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот п'ятдесяти до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Діяння, передбачені частиною одинадцятою цієї статті, вчинені щодо об'єктів II категорії складності, - тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Діяння, передбачені частиною одинадцятою цієї статті, вчинені щодо об'єктів III категорії складності, - тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятисот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pasha Опубліковано: 4 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2012 С 19.01.2012 года: Експлуатація об'єктів будівництва, які не прийняті в експлуатацію, а також наведення недостовірних даних у декларації про готовність об'єкта до експлуатації, вчинені щодо об'єктів I категорії складності, - тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот п'ятдесяти до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Діяння, передбачені частиною одинадцятою цієї статті, вчинені щодо об'єктів II категорії складності, - тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Діяння, передбачені частиною одинадцятою цієї статті, вчинені щодо об'єктів III категорії складності, - тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятисот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Спасибо. А как это может выглядеть на практике? Кто-то заходит в мой дом и спрашивает - "А вы тут живете или просто приехали ремонт делать?" И допустим выписали штраф. Я так понял 400 неоподаткованих минимумов (6800 грн), а затем ушли. Через месяц опять пришли? Как это бывает в жизни, в действительности? ps: Получается, мне могут запретить жить в моем неоформленном доме, пока я например его строю или делаю ремонт ? 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 4 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2012 Спасибо. А как это может выглядеть на практике? Кто-то заходит в мой дом и спрашивает - "А вы тут живете или просто приехали ремонт делать?" И допустим выписали штраф. Я так понял 400 неоподаткованих минимумов (6800 грн), а затем ушли. Через месяц опять пришли? Как это бывает в жизни, в действительности? ps: Получается, мне могут запретить жить в моем неоформленном доме, пока я например его строю или делаю ремонт ? Да пока нет практики.... но со временем ГАСИ начнут что-то принимать, продумывать и т.п. Поэтому одну кладовочку не заканчиваем, прописку "держим" в другом месте и ждем новостей 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
БеLка Опубліковано: 5 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2012 Для подключения газа обязательно нужно вводить в эксплантацию дом? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop Опубліковано: 5 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2012 Для подключения газа обязательно нужно вводить в эксплантацию дом? По законодательству: обязательно. На практике: нет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
БеLка Опубліковано: 5 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2012 Я могу понять, когда нужно вводить в эксплантацию дом, земля под строительство и там есть прописка. Четкое правило, не введешь в эксплантацию, не получишь прописки. Но когда земля под садоводство и там прописки еще лет 200 не будет. Зачем трепать нервы, попадать на крупные суммы денег. Только и за того что они будут ходить и выискивать людей которые живут в домах не веденные в эксплуатацию. А что они будут делать с садовыми домами в которых живут пенсионеры, которые всю свою жизнь прожили в не введенных в эксплантацию домах? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ivd52 Опубліковано: 10 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2012 Я так понимаю, что для получения техпаспорта БТИ должны быть оштукатурены все помещения,которые входят в общую площадь дома - и подвальные помещения, и мансарда, и гараж.Может я ошибаюсь (хотелось бы) ? Подскажите,пожалуйста. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз