captain Grey Опубліковано: 3 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2016 Все ж вирішив не зловживати добротою шанованої мною та багатьма форумчанами Medovik та створити нову, вже свою, тему з продажу та розповсюдження бджолопродуктів, ознайомлення форумчан з лікарськими та кулінарними властивостями меду, пилку/перги/хлібовини, прополісу та інших продуктів бджільництва. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 3 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2016 Пасіка моя розсташована в селі Патріотівка(раніше хутір Пашково), Лебединського району, що в центрі Сумщини. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 3 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2016 (змінено) Вважаю за потрібне зазначити, що я не місцевий. Сам народився у Києві, але доля так склалась що вимушений був пожити в різних місцях колишнього СРСР і не тільки : - я військовий, маю військове звання капітан та ... колись сиву, а зараз вже і лису голову.:D Тому і кличуть мене в інтернеті captain Grey або ж українською - капітан Сивий. Це фото, коли я ще був сивий. А такий зараз З 2008 року мешкав і працював, вже перебуваючи на пенсії, у славному місті Суми, обласному центрі північної України. У мріях з дитинства хотів бути власником садиби у тихому лісовому селі. А 2009 року так і сталось - я став власником 1,5 гектарів землі з болотом в середині ділянки, яке згодом перетворилось на невеличкий, всього 10 соток ставочком. Отримання землі, проведення комунікацій та будівництво - окрема тема, на яку може колись і вирішусь... Змінено 3 вересня 2016 користувачем captain Grey 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 3 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2016 ... Мій дід та прадід тримали на Хмельниччині чималі пасіки, завжди мали мед та до меду, навчали мене, малого хлопчину пасічній справі. І от настала моя черга продовжити пасічну справу моєї родини... 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 3 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2016 (змінено) ... Кому цікаво, то можу і продовжувати, але ... треба ж перейти і до комерції. А враховуючи, що пенсія у мене не генеральська, невеличкий приробіток з продажу бджолопродуктів має велике значення для бюджету моєї родини. Тому друкую "що/почому". Хто вже читав тему "Продаю мёд со своей пасеки", той вже знає, що шановна Ганна-medovik дозволила мені скористатись своїм напрацюванням та не залишити форумчан без меду Сумщини, який так їм сподобався. А для того, хто не читав, дублюю асортимент бджолопродуктів з пасіки сивого капітана, який можна замовити за телефонами у моєму підписі(SMS або зателефонувавши), або написати у мою приватну скриньку на форумі. - Мед "сонях+різнотрав'я" кристалізований - 1.4 кг - 105 грн, 4 кг - 300 грн. - рідкий(закристалізується протягом тижня) в ту ж саму ціну; - мед "гречка+Р.Т." - 1.4 кг - 125 грн. - забрус - 100 г/ 20 грн. пакується в стирилізований пластиковий стаканчик на 400-500 г. - прополіс в кульках(шариках) на вагу - 10г/10 грн. Змінено 3 вересня 2016 користувачем captain Grey Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
medovik Опубліковано: 4 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 4 вересня 2016 Капітане, вітаю Ваше прагнення популярізації національного продукту. Добрих та постійних клієнтів Вам и багатого врожаю 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 5 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2016 Дякую за мед, дуже смачно! А вам би рекомендував - шоб в назви теми было слово "мед". Можливо трошки покращить продажi. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Пий Опубліковано: 5 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2016 шоб в назви теми было слово "мед" Могу добавить,если что. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 5 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2016 Могу добавить,если что. Тоді, будь ласка, додайте - Пасіка сивого капітана. Мед і не тільки. Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 5 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2016 Могу добавить,если что. Дякую. Чого мед не берем, "отче"?:D 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Пий Опубліковано: 5 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2016 Чого мед не берем, "отче"? Вы простите меня,но не люблю я его. Вообще сладкое не люблю.Если жена захочет,закажу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 5 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2016 Вы простите меня,но не люблю я его. Вообще сладкое не люблю.Если жена захочет,закажу. От даремно Ви звернули увагу тільки на мед... От наприклад, спиртовий настій(70%) бджолиного підмору є не меньш ефективним засобом боротьби з гіпертонічною хворобою ніж імпортні ліки з панцирів океанічних ракообразних. І там, і там головний елемент - хітин. Але настій з підмору разів в 100 дешевший... І не солодкий. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shvedmax Опубліковано: 6 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2016 Добрый вечер! Получил ваш мёд, в первую очередь понравилась упаковка,аккуратная и чистая. Каждый вид мёда имеет свой особенный вкус. Покупал три вида: липа, гречка, подсолнух. Мёд из липы ароматный с приятным послевкусием липы и трав. Гречневый мёд имеет приятный запах с мягким вкусом гречки ( моей жене очень понравился, она не любила гречневый мёд до этого времени). Подсолнух вкусный, ароматный, очень сладкий, понравится сладкоежкам. Всё написанное ИМХО ( хозяину ветки успехов и процветания). Спасибо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
belosnezka Опубліковано: 6 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2016 спиртовий настій(70%) бджолиного підмору є не меньш ефективним засобом боротьби з гіпертонічною хворобою ніж імпортні ліки з панцирів океанічних ракообразних. І там, і там головний елемент - хітин. Але настій з підмору разів в 100 дешевший... І не солодкий. Детальніше? Ціна? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 7 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 7 вересня 2016 Добрый вечер! Получил ваш мёд, в первую очередь понравилась упаковка,аккуратная и чистая. Каждый вид мёда имеет свой особенный вкус. Покупал три вида: липа, гречка, подсолнух. Мёд из липы ароматный с приятным послевкусием липы и трав. Гречневый мёд имеет приятный запах с мягким вкусом гречки ( моей жене очень понравился, она не любила гречневый мёд до этого времени). Подсолнух вкусный, ароматный, очень сладкий, понравится сладкоежкам. Всё написанное ИМХО ( хозяину ветки успехов и процветания). Спасибо Я Вам вдячний за відгук! Насолоджуйтесь та не хворійте. Будуть питання з використання бджолопродуктів, звертайтесь, чим зможу, допоможу. Але, по замовленню забрусу, бачу що Ви і так розумієтесь. Чекаю на нові замовлення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 7 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 7 вересня 2016 Детальніше? Ціна? Я так розумію, Вас зацікавила настійка на бджолиному підморі? Я на продаж поки не робив, тільки для себе - лікував підвищений тиск. Потрібно подивитись вдома на залишки. По ціні. В інтернеті продають приблизно 40 грн/100 мл. У мене для форумчан буде дешевше. А поки замовляйте мед, прополіс, забрус. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Котяра Опубліковано: 8 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2016 Посылку получил, медок доехал в целостности и сохранности. Теперь о полученном меде... Раньше я мед не любил. Но вот в прошлом году решил купить мед у Ани-Медовик и прозрел - это очень вкусный и полезный продукт. Каждое утро начиналось с ложки меда и стакана воды. Мед закончился аккурат в конце зимы и я возлагал надежды на новый мед. Но увы... Жена на работе купила мед у близких родственников своей начальницы. Три литра по цене 60 грн/литр. На мой вопрос "Чей-то дешево!? последовал ответ "Так для своих же!"...Как говорится не нанимайте на работу близких родственников и не стройте с ними бизнес Короче, мед полное гуано - жидкий, практически без запаха и вкуса. И вернуть жеж низзя - насяльник может обидеться Чесно, с опаской покупал мед у Капитана. Сегодня забрал на НП. Прежде всего понюхал. Знаете чем пахнет - а вот как пахнет поле с подсолнухами в солнечный день! Вот можно просто нюхать и видеть поле, ощущать свежий ветерок и слышать как гудят труженицы пчелки! Дальше "А где моя большая чайная ложка?" Вот она, раз и... Мне не очень нравиться крупинки в меде, но... Вкус и дальнейшее послевкусие - это А еще попались пару малюсеньких кусочков прополиса или сот - они добавили пикантную нотку! Но вот реально - послевкусие как после хорошего вина, открываются новые нотки! Три ложечки и наверное хватит на сегодняшний вечер. Завтра утром с чаем попробую! Игорь, спасибо за Ваш труд! Спасибо за качественный продукт! 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 8 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2016 А 2009 року так і сталось - я став власником 1,5 гектарів землі Ухты, есть где развернуться и где эксперименты аграрные проводить 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Котяра Опубліковано: 8 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2016 captain Grey, ну и опять заказик:D Сын тож присел на мед - поллитровую баночку уже сточили, а тут еще Вы напугали суровой зимой, так что надо готовиться;) Заказ: кристализированный подсолнух - 3 л забрус - 1 стаканчик на 400-500 если есть настойка тоже бы взял, вот только не знаю сколько. Пропить курс два взрослых человека по 40 лет и один юноша 19 лет. Наверное, поллитра:D П. С. Оплата на карту, получатель, номер отделения НП и телефон тот же. Если будет настойка, прошу запаковать в картонный ящик НП. Спасибо! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 9 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 9 вересня 2016 captain Grey, ну и опять заказик:D Сын тож присел на мед - поллитровую баночку уже сточили, а тут еще Вы напугали суровой зимой, так что надо готовиться;) Заказ: кристализированный подсолнух - 3 л забрус - 1 стаканчик на 400-500 если есть настойка тоже бы взял, вот только не знаю сколько. Пропить курс два взрослых человека по 40 лет и один юноша 19 лет. Наверное, поллитра:D П. С. Оплата на карту, получатель, номер отделения НП и телефон тот же. Если будет настойка, прошу запаковать в картонный ящик НП. Спасибо! Вибачте, вчора їздив на Київ і не зміг відповісти. Замовлення Ваше отримав, завтра запакую і найпізніше в понеділок відправлю. Костю, пропоную спробувати "гречку +РТ", дуже цікавий смак - різкості гречка зовсім немає, трави пом"якшують. Цього меду не багато, а Ви для мене - перший покупець, тому і хочу догодити. По настійці. Ви маєте на увазі спиртову на підморі чи спиртову на прополісі? І ту, і ту треба робити. ТОму поки направить не можу. А можу відправити сам прополіс чи бджолиний підмор. Рецепт як "калапуцяти", розповім. Або треба буде почекати - якщо зараз зробити, то за місяць буде готово... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 9 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 9 вересня 2016 Тепер трохи інформації: Бджолиний підмор. Бджолина сім’я є неповторною біофабрикою, від якої ми отримуємо не лише мед, віск, прополіс, обніжжя, маточне молочко, бджолину отруту, а й «відпрацьований матеріал» – підмор, або мертві бджоли, які навіть після своєї смерті можуть приносити користь людству. Бджоли гинуть не через хвороби, а в результаті природного відходу. Нерухомі тільця бджіл пасічники називають не мертвими, або обсипаними. Більшість бджолярів їх утилізує (закопує у грунт чи спалює), а дарма. Це дивовижний лікувальний засіб, про який люди знають дуже мало, або й не здогадуються про його існування. Навіть ті, хто що-небудь чув про підмор, вважають його знахарським засобом. Однак, підмор бджіл відомий ще здавна. В Стародавній Греції вживали роздавлених в меду бджіл при карбункулах, захворюваннях ясен, зубній болі, для полегшення прорізування зубів у немовлят, при захворюваннях очей, для росту та зміцнення волосся. В англійських медичних книгах рекомендували використовувати висушених бджіл при водянці, подагрі, ревматизмі та як розчинник сечових каменів, при спазмах і болі в черевній порожнині, кров’яному проносі, для лікування виразок, гнійників і мокнучих лишаїв. Що таке підмор Підмор – це природна сировина, яка складається з білку, хітину, меланінів, гепарину і гепароїдів, воску, вітамінів та інших речовин (Немцев С.В. та ін.). Абсолютно суха маса порошку підмору, разом з восковими крихтами, містить: 54 % протеїну, 26 – жиру, 15 – безазотистих екстрактивних речовин, 4,5 % золи, макро- та мікроелементи (Разанов С.Ф.). Широкий спектр властивостей підмору обумовлений наявністю в ньому біологічно активних комплексів. Тіло бджоли включає в себе практично всі компоненти меду, пилку, маточного молочка, прополісу, воску (амінокислоти, мінерали, вітаміни, ферменти, гормоноподібні речовини). Бджолина отрута з тілом бджоли термостійка і всі її властивості зберігаються, а вживання бджолиного підмору не призводить до важких побічних ефектів, які можливі при бджоловжаленні, оскільки отрута в тілі бджоли гармонійно поєднується з своїм природним антидотом – гепарином. Жир бджолиних тілець цінніший за риб’ячий жир. Харчові волокна, які у великій кількості містяться в тілі бджоли, покращують секреторну і моторну функцію шлунково-кишкового тракту, ендокринної системи, легень, печінки, є чудовим сорбентом і звільняють організм від токсинів. В деяких країнах (Ефіопія, Шрі-Ланка) бджолиний підмор є цінним дієтичним продуктом, джерелом енергії та поживних речовин. Одним з найважливіших компонентів підмору є хітиновий покрив тілець бджіл, який містить гепарин і хітозан. Гепарин здатний пригнічувати запальні процеси, стабілізувати кров’яний тиск, позитивно впливати на систему крові і стан судин. Хітозан здійснює загальнозміцнюючу і тонізуючу дію, нормалізує функції багатьох систем організму, активізує заживлення раневих та опікових поверхонь без утворення рубців. Термін «хітин» (від грецького «chiton» означає «одяг, оболонка») був запропонований ще в 1823 році для речовини, яка була виділена з крил жуків. Сама формула цієї речовини була відкрита ще раніше, в 1811 році в лужно-стійкій фракції вищих грибів. Хітин можна переробляти на багато похідних, з яких найважливіше значення має хітозан, оскільки він розчинний у воді. Вперше хітозан був синтезований в другій половині ХХ століття з хітинової оболонки ракоподібних. Практично відразу цей проект був закритий не лише в Радянському Союзі, але в усьому світі оборонними відомствами. Хітозану присвоїли стратегічний статус, зважаючи на його виняткові радіопротекторні властивості. Виявилось, що він практично повністю здатний зв’язувати в організмі вільні радикали, які утворюються під дією радіації. В армії солдати отримали в свої індивідуальні аптечки спеціальні хітозанові пігулки на випадок ядерного нападу противника. Однак найбільше поширення хітозан отримав для утилізації ядерного палива в оборонній та енергетичній промисловості. Ядерні реактори, які відслужили свій термін, уранові відходи і ракетне паливо надійно герметизувались в спеціальних капсулах, залитих хітозановим гелем. Всесвітньо відомою стала операція з утилізації російського атомного підводного човна «Комсомолець», який потонув у 80-х роках минулого століття в Баренцевому морі. Тоді в бетонний саркофаг було залито десятки тон хітозанового гелю, який забезпечив надійний захист від радіації. Приблизно з 90-х років минулого століття хітозан почали використовувати в медицині як ефективний радіопротектор, сорбент токсинів і важких металів в організмі, при створенні надміцного шовного хірургічного матеріалу, виготовленні лінз і штучного кришталика, виробництві апаратів штучного дихання, виготовленні протиракових препаратів; у харчовій промисловості, переважно як засіб для схуднення, зниження рівня холестерину. У сільському господарстві з включенням хітозану почали виготовляти засоби захисту рослин, він використовувався як імуномодулятор у ветеринарії. В той же час з’явились перші косметичні формули для омолодження шкіри, до складу яких вводили хітозан, почали виготовляти засоби для догляду за волоссям, мила, фарби для волосся. Молекула хітозану бджоли має позитивний заряд, в той час як ліпіди шкіри – негативний, тому він добре утримується шкірою на поверхні, утворюючи тонку плівку, яка зберігає вологу. Хітозан не токсичний, не накопичується у верхніх шарах шкіри, не шкідливий для її чутливих ділянок. Нині відомо понад 70 напрямків застосування хітозану, зокрема, при очищенні харчових відходів, питної води від мікроорганізмів, важких металів, для видалення дубильних речовин, в рибній та рибопереробній промисловості, паперовій, текстильній, хутровій та інших галузях. Традиційно хітин і хітозан виробляють з панциру промислових ракоподібних. Однак об’єми цього виробництва обмежено об’ємами вилову. У зв’язку з цим постала необхідність пошуку нових джерел хітину і хітозану, одним з яких можуть стати дрібні ракоподібні і комахи. Серед комах, які піддаються розмноженню і можуть швидко наростити біомасу, що містить хітин, є тутовий шовкопряд, медоносна бджола і кімнатна муха. Зважаючи на велику кількість бджіл у нашій країні, існує можливість отримувати хітинову сировину (підмор бджіл) в значних кількостях. Орієнтовно можна вважати, що приблизна кількість бджолиних сімей в Україні становить 3 млн, а середня сила однієї сім’ї дорівнює 3-4 кг бджіл. Літом, в період активного медозбору, та після зимівлі бджолина сім’я оновлюється на 60-80 %. Звідси, щорічна сировинна база підмору бджіл може складати понад 5 тис. т. Така кількість підмору бджіл дозволяє розглядати його як перспективне джерело хітозану поряд з традиційними видами сировини. Однак, це в майбутньому, а нині бджолярі використовують підмор в домашніх умовах, переважно для лікування та профілактики хвороб. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 9 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 9 вересня 2016 А ось прополіс.tmpa5d.pdf Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ната_ДнДз Опубліковано: 9 вересня 2016 Поділитись Опубліковано: 9 вересня 2016 пропоную спробувати "гречку +РТ", дуже цікавий смак - різкості гречка зовсім немає, трави пом"якшують подтверждаю!Думала,что самый лучший будет липа с травами,и она без сомнения-очень хороша и ароматна,но гречка-просто обалденна.Правда.У меня где-то то ли с детства,то ли с юношества,не упомню с каких времён,если честно,осталось какое-то отношение к гречишному мёду-как к приторному,резкому,одним словом не очень-то я его жаловала...взяла так,для разнообразия...а получила просто подарок. Подсолнечник с разнотравьем тоже хорош и вкусен,мне понравился,но всё таки попроще...а Ваша гречиха с травами-это праздник. Спасибо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 10 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2016 Нове замовлення для Котяри із Дніпра напоготові і чекає понеділка... Для любителів чистої "гречки" добра новина - вона відкачана і чекає на замовлення. Смак та запах різкі та насичені. Тому і ціна трохи більша - за 1 літр - 130грн. Долар почав рости і "пчєлаводи" почали піднімати ціни. Пасіка сивого капітана ціни заморозила і продає мед: - сонях з різнотрав'ям - 1 л/1,4 кг - 105 грн. - гречка з різнотрав'ям - - 125 грн. - гречка - 130 грн. Ціна з тарою без доставки. Забрус з гречки - 200 г/100 грн. Прополіс - 10 грн./10 г Якщо будуть бажаючи на настій бджолиного підмору на горілці, з наступного тижня зроблю 3 літри. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 14 вересня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2016 Всім відвідувачам теми - привіт! Збираюсь в четвер до Сум і готую замовлення, що надійшли. Хто ще хоче отримати мед з пасіки в Патріотівці на цьому тижні, надсилайте ваші замовлення. Ціни не змінились. P.S. Зробив та поставив вистоюватись настій бджолиного підмору. Наступного тижня поставлю настій на прополісі. Кому потрібні природні ліки, замовляйте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз