tobias Опубліковано: 3 січня 2013 Поділитись Опубліковано: 3 січня 2013 паркан - що він символізує, як змінювався протягом віків, як характеризує своїх власників? китайський славянський американський український японський африканський 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 4 січня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 4 січня 2013 - У країнах Західної Європи вже давно навколо осель саджають зелені рослини, роблять великі живоплоти, за якими зручно й легко доглядати, - каже Андрій Борисович. - Натомість в Україні ще дотепер ставлять величезні триметрові залізні чи кам'яні паркани, за якими не видно ні хати, ні подвір'я.(ссылка устарела) Комунальні служби асфальтують тротуар і будують новий паркан біля приватного будинку на вулиці Менделєєва в Черкасах. Територію прибирають до приїзду Віктора Януковича. Наступного тижня тут мають відкрити обласний діагностично-консультативний центр gazeta.ua/articles/ukraine-newspaper/467469 Українці люблять паркани. Люблять великою і відданою любов’ю. Якщо десь поселиться українець - він обов’язково поставить паркан. А з часом ще один, потім ще один, і так далі. Кожна дорога, стежка чи прохід буде перегороджена воротами із замком чи шлагбаумом. А якщо українець розбагатіє, то він зробить свій паркан у тричі вищим. Російський прикордонник із бородатого анекдоту, який прочитав на в’їзді в Україну «Нєх..й шастать» замість «Нехай щастить» - виявився пророком. Раніше, коли я не знав, що таке київські приватні будинки, то думав, що високими парканами захоплюються лише політики і олігархи: всілякі клюєви, януковичі, литвини, симоненки і прочая. Переселення з квартири на землю відкрило мені очі. Паркани - це не хиба еліти, це - пристрасть кожного. У Києві є чудова місцинка над Дніпром, серед чистих озер і всього лише в 40 -50 хвилинах їзди громадським транспортом від Хрещатика. Це дачі на Осокорках. За західними мірками - район в серці країни. Багато хто мешкає тут цілий рік. Ваша уява, мабуть, вже малює ідилічну картинку з реклами: охайні будиночки і затишні вулиці, все у зелені і квітах. Насправді ж, тон тут задають бетонні паркани і різні загорожі, які красуються вздовж і впоперек неасфальтованих і неосвітлених вулиць. Чим вищий і огидніший з естетичної точки зору паркан, тим багатший хазяїн живе за ним. Як правило, у найбагатших - бетонна огорожа, така, як навколо київських будівництв. Люди із середнім достатком живуть за середніми парканами, а зовсім бідні - переважно дачники-пенсіонери - огороджують свої наділи сіткою. Для багатьох з них відгородитися - це мрія: щойно з’являться гроші, вони в першу чергу поставлять паркан. Охайні огорожі у квітах і зелені - це не для нас. Круті мужики люблять бетон. У них і морди такі. Якщо середнячки ще можуть прикрасити свою огорожу квітками чи якоюсь зеленню, то для багатіїв це - жорсткий моветон. Парадокс: дай українцям свободу - і вони почнуть зводити паркани. За парканом ліворуч шикарний маєток Волкова, екс-правої руки Кучми. І чому б не зробити більш естетичну загорожу? texty.org.ua/pg/article/editorial/read/35169/Parkany_v_golovah?a_srt=&a_offset=7 www.pravda.com.ua/news/2011/11/13/6751278/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndyAntonov Опубліковано: 5 січня 2013 Поділитись Опубліковано: 5 січня 2013 Парадокс: дай українцям свободу - і вони почнуть зводити паркани. Інакше інші «свободні» будуть шастати по ділянці як у себе вдома. Немає у нас такого європейського/американського явища, як треспас, та доброго зичаю — треспасера вбивати на місці. Тому — або паркан 4 м, або вишка з кулеметом та кулеметником при ньому (інакше і вишку поцуплять, і кулемет). Да, самий паркан у нас також можуть вкрасти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 6 січня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 6 січня 2013 або вишка з кулеметом та кулеметником при ньому (інакше і вишку поцуплять, і кулемет). хтось ставив, допомагає? - бувалі радять ставити 2 кулемети - навіщо? - щоб не перегрівались! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndyAntonov Опубліковано: 6 січня 2013 Поділитись Опубліковано: 6 січня 2013 хтось ставив, допомагає? Неможливо перевірити: права злочинців охороняються законом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 17 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2013 навіщо будувати таке одоробло? хтось хоче сховатись чи приховати щось :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Olsay Опубліковано: 17 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2013 С увиденных заборов меня больше всего поразил увиденный в с. Рудыки (Козин). Трехметровый бутовый забор где-то с километр.... Кто со старообуховской поворачивал на указатель "Рудыки" обязательно его видел... Говорят что Клюевы за ним живут. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndyAntonov Опубліковано: 18 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2013 навіщо будувати таке одоробло? В темі «Дачные воры, достали уроды!» я вже писав, чому таке будують. ЗЫ Сам я взагалі без паркану би обійшовся, але відсутність його на деяких безмізких діє як запрошення зайти і що-небудь сперти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Galamigo Опубліковано: 18 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2013 ------------ 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Algebra Опубліковано: 18 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2013 Считаю, что если нет сигнализации, то высокий забор - рай для воров. Если знают, что дома никого нет, то можно пробраться, спокойно прошастать по дому, собрать, что приглянулось в мешки, подтащить все добро к забору, складировать там все ЭТО какое-то время. Потом перекунуть через забор и деру на машине. Другое дело, если территория просматриваемая. Уже есть шанс быть замеченным 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sass Опубліковано: 18 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2013 Считаю, что если нет сигнализации, то высокий забор - рай для воров. Если знают, что дома никого нет, то можно пробраться, спокойно прошастать по дому, собрать, что приглянулось в мешки, подтащить все добро к забору, складировать там все ЭТО какое-то время. Потом перекунуть через забор и деру на машине. Другое дело, если территория просматриваемая. Уже есть шанс быть замеченным На своем участке можете так и считать. Но у меня воровство прекратилось сразу после появления забора. "Просматриваемость" участка может быть полезна только в том случае, если со всех сторон Вас окружают доброжелательные и наблюдательные соседи. Те, кто задумал обворовать, сделают это и с забором и без забора. И сигнализация слабо поможет. А вот от всякой шпаны, которая может что-то потянуть "просто так" , забор очень даже помогает. Кроме того, он дает ощущение некоей защищенности своего личного пространства. Я, например, дискомфортно себя ощущаю, когда знаю, что меня просто могут спокойно наблюдать с улицы или окна соседнего дома. Чистая психология. 10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TIG Опубліковано: 18 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2013 высокий забор - рай для воров +1 это аналогично тамбуру для блоков квартир. учитывая говенные замки, которые на него ставят - особого времени двери тамбура у воров не занимают, но дают замечательные условия для спокойного взлома квартиры. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 18 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2013 скажу про себе, навіщо мені паркан (понад 200м ) 1. не шастають сусідські кури/гуси і т.д. 2. не шастають пси і т.д. 3. дітвора не забігає по яблука/малину/полуницю і т.д... 4. можу ходити хоч в трусах...моя територія... 5. захист від зайців зимою (для молодого саду ой як актуально) 6. є чіткі межі, які оформлені документально і узгодження перед спорудженням з сусідами...тепер ніхто не сперечається за ті сантиметри землі... 7. можу залишити поспішаючи на території якісь дрібні інструменти...типу лопати чи молотка... звісно, від наееред спланованих злодіїв будь-який паркан не врятує...а от від такої дрібноти, яка є теж неприємною...захищає... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
неблондинка Опубліковано: 19 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 19 квітня 2013 У меня дача огорожена с фронта и тыла плетнем. Плюсы: его не перелезешь, не свалив, а это сразу привлечет внимание охраны; он полупрозрачный, т.е. по крайней мере видно, кто подходит к калитке, да и уклон участка такой, что с середины участка видно все, что происходит за забором. И наоборот, так что я в трусах по территории не гуляю:D. Со стороны одного соседа стоит капитальный забор высотой метра 2, но вполне цивильного вида, зато с другой сетка-рабица; жду, пока объявится хозяин участка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nik_deko Опубліковано: 19 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 19 квітня 2013 Заборы изначально были придуманы для защиты, и чем больше человек живет на земле тем лучше наши средства защиты (заборы)s21.postimg.org/liqssnaqb/79259378_1.jpg' alt='79259378_1.jpg'> [/img] 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Олица Опубліковано: 19 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 19 квітня 2013 Хорошая тема. У нас по сей день нет фронтального забора. Причин несколько. Но самая главная- соседка напротив криволиненйно выпятила свой забор в сторону дороги. И теперь при наличии забора и ворот будет затруднён въезд машины. Боремся. Но соседка из "жлобобыдла" и аргументирует свой захват дороги просто и по-скотски: "так завжди було"... Теперь про паркан. Люблю средиземноморский вариант- каменные муры с окошками. Зачем? А нехрен думать, что у меня нет пулемёта! 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 20 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 20 квітня 2013 Я, например, дискомфортно себя ощущаю, когда знаю, что меня просто могут спокойно наблюдать с улицы или окна соседнего дома. Чистая психология. як же Ви в авто по місту без забору їздите? :D Добавлено через 8 минут Теперь про паркан. Люблю средиземноморский вариант- каменные муры с окошками. на другому фото на дверях здається сліди плісняви... чи є проблеми в середземномор’ї з провітрюванням при таких парканах і невеликих віконцях? Звичайно море поблизу, сонце, вітер щодня ... чи нема клаустрофобії у мешканців, наскільки комфортно в кам’яному мішку? Хоч і екзотика, яку часто можна побачити в кіно, треба побувати щоб зрозуміти наскільки комфортно там жити. Для нас, що звикли до поля та лісу, напевно буде мінімум незвично. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sass Опубліковано: 20 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 20 квітня 2013 як же Ви в авто по місту без забору їздите? Ну не знаю. У мене машина - з дверцятами. А у Вас нє ? пи.си. щодо середземноморських двориків. Вони дивовожно затишні. Надають не тільки відчуття захищеності, а й дивовижної естетики. Там дуже кайфово. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 20 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 20 квітня 2013 У мене машина - з дверцятами. А у Вас нє ? але ж з вікнами і за Вами можна спотерігати з сусідніх авто :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sass Опубліковано: 20 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 20 квітня 2013 але ж з вікнами і за Вами можна спотерігати з сусідніх авто Виникло два питання. 1.Скільки Вам років? 2.Про що саме Вам хочеться зі мною поговорити ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olexarels Опубліковано: 20 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 20 квітня 2013 . И наоборот, так что я в трусах по территории не гуляю:D. а жаль.....:rolleyes: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 21 квітня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2013 1.Скільки Вам років? 1. 35 2. вибачте за тролінг Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ясень Опубліковано: 21 квітня 2013 Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2013 Народ сейчас какой-то обозленный друг на друга. После развала союза, люди из всех одинаковых, поделились на багатых, средних, бедных, бедных-пьющих, бедных-непьющих и тп. Кто-то успел оторвать кусок от вагона застоя, а кто-то нет и пошла обозленность из зависти друг на друга, а друзья-соседи - это вообще из "красной книги", вот и хочется от них отгородиться повыше, что-бы менше видеть их доброжелательные физиономии. А трех метровые и выше каменные, и не только заборы в Козыне, Конче и тп. свидетельствуют о том что: - Вор боится не тюрьмы, вор снайпера боится. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 1 травня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 1 травня 2013 Вор боится не тюрьмы, вор снайпера боится.міномет, гранатомет,фауст-патрон, ракети повітря-земля Від снайпера паркан точно не врятує - більшість випадків застосування останніх 60 років - міська забудова ;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tobias Опубліковано: 17 травня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 17 травня 2013 (ссылка устарела) фото клікабельне Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз