Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Vladdi

Пользователи
  • Публікації

    3 998
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    2

Востаннє Vladdi виграв 28 листопада 2023

Публікації Vladdi були найпопулярнішими!

Персональная информация

  • Откуда
    Киев
  • Род занятий
    Телеком
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

12 056 переглядів профілю

Vladdi's Achievements

Гуру

Гуру (11/13)

  • Преданный форуму
  • Начало популярности
  • Начинающий собеседник
  • Популярность
  • Первый пост

Recent Badges

4,5 к

Репутація

  1. Якщо вказаний допустимий струм 23А, то 20А ще є відносно безпечними. Але, якщо поставите 2 паралельно, то на кожному АКБ струм буде вже 5А, і за відключення на 5 годин АКБ віддасть десь 25АГ. При відновленні струмом 10А за 3 години, навіть менше, батареї достатньо відновляться, повинен залишитись лише струм насичення. Це вірно, якщо ДБЖ працює за стандартною схемою - спочатку, після відновлення мережі, обмеження струму заряду, потім обмеження напруги з контролем струму, потім, коли струм знизиться, перехід в режим утримання десь на рівні 13,5В. В цей момент зазвичай ДБЖ рапортує про повний заряд батареї, але все ж таки остаточний струм продовжує насичувати батарею, але він вже невеликий і постійно зменшується.
  2. Так, потужність зарядки буде однаковою, але для свинцевих батарей є нюанс. Якщо загальний струм розряду буде в межах десь до 10-12А, то два паралельних акуми втратять кожний менше заряду, і їх відновлення струмом 20А буде швидшим майже вдвічі. Щодо одиночної батареї, то треба дивитись документацію виробника, там вказаний максимально допустимий початковий струм. Перевищувати його не бажано, це може викликати деформацію пластин, відшарування активної маси, тощо. В будь-якому разі строк служби АКБ буде зменшений.
  3. Правда. І не тільки при попаданні в лінію або ТП. Наведені струми теж є небезпечними не тільки для техніки, а й для життя. В сусідній гілці тільки що розповів про влаштування схеми захисту з використанням ПЗІП, і те, як буквально через місяць вона вберегла електрообладнання будинку. Схеми захисту та відповідне обладнання для того й розроблені, щоб біди не сталось. А деякі розумники вважають все це "коробочками" для лохів, яких розводять на гроші та додаткові роботи. В сусідніх гілках є дописи поважних колег, які давали професійні консультації достойної якості. Та ще й з додаванням схем та розробок. Шукайте та знайдете.
  4. Ви дійсно вважаєте, що проектне рішення, хоч і за багато грошей, не варте результату? А допис в форумі зможе відповісти на всі питання щодо розрахунку непростої схеми, в якій присутні кілька ТР, ПЛ досить значної протяжності, і т.ін.
  5. Незнання не потрібно видавати за істину. ПЗІП працює, і добре. 4 роки тому у травні зробили сину в будинку схему захисту за всіма правилами. Через 3 тижні в тому районі пройшла сильна гроза, відбулось кілька прямих влучань у повітряні лінії села, і хто зна скільки непрямих, з наводками. Результат - пошкоджений 1 адаптер живлення, який був ввімкнений в розетку від щитка поза межами будинку. В будинку жодне обладнання не постраждало. У всіх сусідів масово повигорали холодильники, ТВ, мікрохвильовки, тощо. Збитків люди понесли величезних. Тому, перш ніж кидати дурниці в тему, треба щось предметно вивчити та спробувати знайти відгуки та пояснення від реальних фахівців.
  6. Заодне буде накопичувач тепла/холоду. Теж тема актуальна
  7. Це ДБЖ - копія відомого ДБЖ від Logic Power LPY-PSW-800VA+. Різниця у більш дешевих компонентах та маркуванні. Перше створює досить великий обсяг відмов. Про це в сусідніх гілках написано чимало. Невеликі короткочасні цикли не створюють суттєвого навантаження на батарею. Проте як у цього клона налаштовані режими, я не знаю, а от у його "батька" напруга утримання в межах 13,5-13,7В, що в межах звичайних рекомендацій. Тому особливо за прискорене висушування хвилюватись не варто. До того ж АГМ батарейки легко піддаються відновленню, треба тільки не доводити їх до скам'яніння активної маси. Процедуру описував в сусідніх гілках. Такі відновлені батареї я і сам використовую з 2022 року. Скоріше за все ДБЖ вмикає підзарядку коли напруга падає нижче встановленого порогу утримання, струм при такій дозарядці невеликий тому, що стабілізується напруга. Варіант з відключенням батарей теж робочий, але як буде реагувати котел на смикання мережі то невідомо. Краще без стабілізатора в таких режимах його не експлуатувати, при ввімкненнях напруга мережі може гуляти досить суттєво. А ваш ДБЖ без батарей вмикати не можна, хоч він і працює як стабілізатор.
  8. В цій конструкції беруть участь три різних метали. Алюміній контакту, мідь перемички та сталь бовта/гвинта. Це не дуже добре, вочевидь, бо різні те тільки лінійні розширення, а й електрохімічна активність кожного з металів, що може викликати корозію в місцях контакту. Для правильного з'єднання в таких випадках використовуються біметалічні шайби, вони випускаються і мідно-алюмінієві. Це дозволяє виключити всі несподіванки.
  9. Я мав на увазі те, що алюмінієві дроти (кабелі) не можна опресовувати мідними наконечниками ні в якому разі. За рахунок набагато більшого коефіцієнту теплового розширення алюміній буде розжимати опресовану частину і контакт буде втрачений. Раніше чи пізніше, то залежить від температурних режимів, але це все одно буде. Якщо потрібно приєднання алюмінієвих багатожильних дротів (кабелів) до мідних шин, треба використовувати мідно-алюмінієві наконечники.
  10. Если бы медь и алюминий имели одинаковый коэффициент линейного расширения, то луженые теоретически можно было использовать. А так алюминиевый провод разжимает медный наконечник аж бегом, и потеря контакта неизбежна.
  11. Вже багато років для мереж постійного струму на телекомунікаційних мережах використовуються малогабаритні гідромагнітні автоматичні вимикачі. В телеком мережах постійного живлення зазвичай використовується схема з розривом одного дроту, інший глухозаземлений. Переважна більшість людей, не дотичних до теми, таких навіть і не бачили ніколи Є також і автомати для постійного струму звичайної конструкції, трохи зміненої для збереження параметрів відключення, і їх зазвичай і продають для використання в схемах постійного струму для масових споживачів.
  12. А ще простіше? Просто вимірюємо опір постійному струму агрегату в готовності до пуску (коли механічне реле температури клацнуло). В середньому у мене на різних немолодих холодильниках виходило десь 25-29Ом, це пусковий імпульс десь в зоні 2кВт. В режимі без залишкового тиску це десь півсекунди із суттєвим падінням за рахунок індукції. Але тривалість залежить ще від залишкового тиску, якщо с системі ще є, то тривалість пуску буде трохи більша. Це що до простих механічних систем із звичайними компресорами. Тому, наприклад, ДБЖ потужністю 1500-2000Вт, яке може витримувати короткочасні перевантаження відсотків 40-50 цілком будуть здатні працювати (запускати) старі холодильники. Всі ж інверторні двигуни більш сучасних моделей впевнено стартують навіть від інвертора (в ДБЖ) потужністю 560-600Вт. Він його навіть не помічає. Тому вдома великий інверторний Сіменс працює з ДБЖ потужністю всього 800ВА (560Вт інвертор з дуже обмеженим допуском по перевантаженню, менше 30%) з 12В АГМ-батарейкою на 100АГ, а для дачі довелось купляти більш потужний на 2500ВА (коштував недорого, тому брав із запасом), він без проблем запускає два немолодих холодильника, при цьому теж їх зовсім "не помічає" при старті та при роботі, бо там всього десь 160-180Вт на обох разом в режимі стабільної роботи компресорів. Разом 2 холодильника, роутер, модем, сеттопбокс та ТВ із економним світлом створюють трохи менше 10А розрядного струму на ДБЖ для двох таких же свинцевих батарей на 24В. Це дозволяє їх використовувати в досить легкому режимі і забезпечувати критичні потреби і доцільний вечірній комфорт.
  13. Все так і є. Мідь у багатопроволочних дротах, особливо не дуже чиста, легко піддається окисленню та корозії в агресивному середовищі, а також за умови використання певних ізолюючіх матеріалів. Наприклад, провід в гумовій ізоляції, популярний в радянські роки, чорнів майже одразу. Те ж саме і з деякими сучасними виробниками. Оскільки купляємо чимало різного дроту, є що порівнювати, і ситуація, яка описана нижче: на жаль, теж виникала, особливо при спонтанних "екстрених" закупівлях, коли брали щось у невеликих обсягах, поспіхом, для латання якихось термінових дірок. Тому вже багато років купляємо лише планово, у перевірених постачальників. Хоч слід зазначити, що тонкий дріт (малих перерізів) в кабелі КГ, що в гумі, теж досить швидко чорніє.
  14. Та ви ж самі тільки кольором відрізняєтесь, але злоби на всіх вдесятеро, чи то відлучення від корит так діє? Ось актуальне до поточної дати одне з откровень великого ПОПа
  15. Не знаєш - не ***и. НКРЕКП створена НЕ наказом, а згідно Закону України ще у 2016 році. Джерело: ЗАКОН УКРАЇНИ "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2016, № 51, ст.833). І взагалі, гімна, яке старанно наливають свідомі зрадофіли, стало аж занадто багато. Грошей підвезли чи що?
×
×
  • Створити...